V Rusku je najtuhšia zima za posledných 20 rokov, sneh ochromil Záhreb

09.12.2012 Celý región

Bratislava 8. decembra 2012 (Teraz.sk) - Niekoľkohodinové sneženie ochromilo opäť automobilovú aj leteckú dopravu v Rusku.

V Moskve sa tvorili kilometrové kolóny a na všetkých moskovských medzinárodných letiskách lety meškali alebo boli zrušené, informoval internetový portál ihned.cz.

Na posypové práce a odhrnutie sedemcentimetrovej vrstvy snehu bolo v ruskej metropole potrebných 7 300 ľudí.

"Táto zima je najtuhšia za posledných 20 rokov. V Moskve zamrzlo už šesť ľudí," informoval hovorca ministerstva pre mimoriadne situácie.

Sneh ochromil aj Chorvátsko

S prívalmi snehu bojuje aj chorvátska metropola Záhreb. V meste napadlo takmer 40 centimetrov snehu, čo ochromilo dopravu.

Záhrebské letisko uzatvorili, odložil sa preto aj plánovaný odlet nemeckého prezidenta Joachima Gaucka.

Mráz a sneh aj v Nemecku

Mráz a sneh panuje ale i v Nemecku. Na letisku vo Frankfurte nad Mohanom do sobotňajšieho rána zrušili okolo stovky letov, behom dňa sa však situácia normalizovala. V noci na dnes zaznamenali na mnohých miestach Nemecka zatiaľ najnižšie teploty tejto zimy.

Traja mŕtvi v Poľsku

Silné mrazy si za posledných 24 hodín vyžiadali u našich severných susedov tri ľudské životy. V Poľsku teploty v niektorých oblastiach klesli pod mínus 15 stupňov Celzia.

Už októbrový vpád zimy si v krajine vyžiadal 14 obetí. Minulú zimu zomrelo v Poľsku na podchladenie okolo 200 ľudí, väčšinou bezdomovcov.
 

Vyberte región